Tour de France Pakket 2023

Het Tourpakket en de Officiële Tour de France Gids 2024 zijn binnenkort te koop. Houd de website in de gaten!

Fabio Jakobsen maakt van Tour de France ook in 2023 hoofddoel: ‘Heb er ontzettend afgezien’

Fabio Jakobsen hoopt na zijn debuut in 2022 dit jaar weer mee te mogen doen aan de Tour de France. De 26-jarige Nederlandse wielrenner noemde de Franse rittenkoers vrijdag bij de presentatie van de ploeg Soudal-Quick Step als hoofddoel.

“Het plan is om opnieuw de Tour te rijden”, zei Jakobsen. “Net zoals vorig jaar weet ik dat je een plek in de selectie niet cadeau krijgt en dat je daarvoor moet presteren.” Jakobsen won vorig jaar direct een etappe in de Tour. “De Tour is de zwaarste wedstrijd van het jaar. Ik had al de Vuelta al gereden, maar je kan beide wedstrijden niet met elkaar vergelijken. De Tour is van een heel ander niveau. Ik heb er ontzettend afgezien. Ik hoop wel dat ik er veel van geleerd heb en er sterker door ben geworden. Hopelijk verteer ik die bergetappes in 2023 iets beter. Wat mijn ambitie is? Een rit winnen en stiekem droom ik van nog een tweede ritzege.”

Doelen

Vorig seizoen kwam Jakobsen totaal uit op dertien zeges. “Ik weet niet of ik nog meer kan winnen, maar ik hoop wel dit jaar enkele aansprekende koersen toe te voegen aan mijn erelijst”, zei Jakobsen, die zijn seizoen 22 januari begint met de Ronde van San Juan. “Dit jaar rijden we met de ploeg de Ronde van Valencia in Spanje niet. Als ik zou beginnen in de Ronde van Algarve, is dat vrij laat in het seizoen. Daarom deze keuze. Het is voor mij iets nieuws, starten in Argentinië, maar ik kijk er wel naar uit. We blijven er in totaal drie weken, ik zie het een beetje als een hoogtestage met aan het einde een paar wedstrijddagen koers. Het zou leuk zijn als ik snel een rit win, dan is die vervelende nul snel weggewerkt.”

Deel dit bericht: