Tour de France Pakket 2023

Het Tourpakket en de Officiële Tour de France Gids 2024 zijn binnenkort te koop. Houd de website in de gaten!

Mathieu van der Poel rijdt Ronde van België in aanloop naar Tour de France

Mathieu van der Poel heeft de wedstrijden Dwars door het Hageland en de Ronde van België aan zijn programma toegevoegd. Dat meldt zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

De winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix had na de voorjaarsklassiekers een rustperiode ingelast. “De komende drie weken bereiden we ons voor op de Tour de France met een hoogtestage in La Plagne. Het is goed om daarna enkele wedstrijden te rijden om wat wedstrijdritme op te doen”, laat hij via de ploeg weten.

De eendagskoers Dwars door het Hageland wordt verreden op 10 juni. De Ronde van België is van 14 tot en met 18 juni. Van der Poel won Dwars door het Hageland, een wedstrijd die deels gaat over onverharde wegen en bospaden, in 2017. Dat jaar won hij ook een etappe in de Ronde van België.

“Ik kijk ernaar uit om in eigen land te koersen”, zei de in België woonachtige wielrenner. “Zowel Dwars door het Hageland als de Ronde van België zijn wedstrijden die me aanspreken. Met mijn achtergrond in het veldrijden moet ik in staat zijn om een rol van betekenis te spelen in Dwars door het Hageland. In de Ronde van België rijd ik met enkele jongens uit onze Tourploeg, onder wie Jasper Philipsen. We zullen zien hoe we elkaar kunnen helpen.”

Na de Ronde van België komt Van der Poel normaal gesproken in actie op de Nederlandse kampioenschappen op de weg. Daarna reist hij naar het Spaanse Bilbao voor de start van de Ronde van Frankrijk.

Deel dit bericht: