Kanshebbers 2019 Witte trui

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Renners die na 1 januari 1994 geboren zijn dingen mee voor het jongerenklassement. De gedoodverfde favoriet is logischerwijs Egan Bernal, die ook de favoriet is om het eindklassement te winnen. Vorig jaar richtte Bernal zich niet op een klassement en liet hij het regelmatig lopen. Zonder dat onnodige tijdsverlies zou hij ongetwijfeld het jongerenklassement hebben gewonnen.

Enric Mas is op papier de enige die Bernal kan bedreigen. De Spanjaard maakte vorig jaar indruk in de Vuelta a España en is een podiumkandidaat. Daarna volgt een groot gat naar Tiesj Benoot en David Gaudu, maar de kans dat zij ten koste van Bernal of Mas met het wit gaan pronken is minimaal.

Sterren volgens Fiets.nl:
*** Egan Bernal
** Enric Mas
* Tiesj Benoot, David Gaudu, Laurens De Plus

Witte trui 2018

Meer over de tour

Kanshebbers 2019 Bolletjestrui

Prijzengeld: € 25.000 voor de eindwinnaar. De beste klimmer van het peloton is drager van de trui met de rode stippen. De eerste renners die de top van een gecategoriseerde col weten te bereiken, rijden in de punten. Het aantal te verdienen punten is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de beklimming. Bij de drie grote aankomsten bergop liggen dubbele punten te wachten.

Kanshebbers 2019 Groene trui

Prijzengeld: € 25.000 voor de eindwinnaar. Dit tricot wordt gedragen door de lijstaanvoerder in het punten klassement. er kunnen elke dag punten worden verdiend bij de tussensprints en op de finish.

Gele Trui

Kanshebbers 2019 Gele trui

Prijzengeld: € 500.000 voor de eindwinnaar. Dit tenue hangt om de schouders van de leider in het algemeen klassement; de renner die de minste tijd nodig heeft om de etappes af te leggen.