Etappe 20 – Survival of the fittest

“Door de vele lange beklimmingen gaat een grote motor hebben heel belangrijk zijn. En gezien de zwaarte van het parcours wordt het ook een kwestie van elke dag opnieuw zien te overleven”

José de Cauwer

“Veel spectaculairder kan een laatste bergetappe haast niet zijn. Wederom een niet al te lange rit, maar gezien het gewicht van de etappes is dat ook niet nodig. Weer een finish dik boven de 2000 meter en een klim van 33 (!) kilometer om nog iets recht te zetten. Jongens, jongens, jongens, wat een slopende opdracht! Ik zou het de survival of the fittest willen noemen. Er
zijn deze editie zoveel mogelijkheden om onderweg het verschil te maken dat de tijdritten eigenlijk niet van belang zijn. Voor wie in het eerste deel van de ronde een minuut verliest, is de Tour zeker nog niet gedaan. De volgende etappe is er namelijk alweer een kans om drie minuten tijdwinst te pakken. Wie de ene dag de grote man is, kan de volgende dag alweer de
verliezer zijn. Dat maakt het onvoorspelbaar. Wat me ook opvalt: er zijn veel hoogtemeters, maar weinig steile hoogtemeters. Is een lichaamsgewicht van 55 kilogram wel een voordeel?
vraag ik me af. Door de vele lange beklimmingen gaat een grote motor hebben heel belangrijk zijn. En gezien de zwaarte van het parcours wordt het ook een kwestie van elke dag opnieuw zien te overleven. Ik ben heel benieuwd hoe die cols van boven de 2000 meter gaan doorwegen en of dat bepalend gaat zijn voor de uitkomst van de race. En zoals ik eerder al zei: de bergtrui kan weleens naar een echte klimmer uit de top van het klassement gaan.”

DELEN

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest