Etappe 17 – Voer voor de middengroep

“De klassementsmannen gaan hier geen werk van maken, zij gaan naar elkaar zitten kijken. Dat maakt de kans groot dat de winnaar uit de ontsnapping komt.”

José de Cauwer

“Dit kunnen we een overgangsetappe noemen. Wederom een voor Thomas De Gendt, mochten we hem een tijdje niet hebben gezien. En natuurlijk ook voor nog een pak andere aanvallers. Dit is niet voor de sprinters en niet voor de klassementsrenners, maar voor de renners uit de grote middengroep die voor de dag van hun leven kunnen gaan. Als er diep in
de finale nog sprinters bij zitten in de ontsnapping, dan gaan ze het moeilijk krijgen op de Col de la Sentinelle, waar de kopgroep sowieso uit elkaar gaat spatten. In 2015 won de Spanjaard Ruben Plaza in Gap, nadat hij op de laatste klim was weggereden bij zijn medevluchters.
Sagan werd tweede. En Thomas ging in de afdaling nog rechtdoor in een bocht doordat hij werd aangetikt door Barguil. Het gebeurde op een ander klimmetje dan die van vandaag, maar het lijkt wel op elkaar. De klassementsmannen gaan hier geen werk van maken, zij gaan naar
elkaar zitten kijken. Dat maakt de kans groot dat de winnaar uit de ontsnapping komt. Ik denk dan aan een springveer als Alaphilippe, een renner die al eerder uit het klassement is weggevallen, of iemand anders die nog de benen heeft om over dat bergje te komen.”

DELEN

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest