Etappe 15 – Tik om de oren

“Het zal wachten worden tot de slotklim. Of er moet iemand vlak voor de top demarreren vanwege de bonificatieseconden en die actie doorzetten.”

Jose de Cauwer

“Oei-oei-oei. Ik vind het voorlopig een zware Tour, hoor. Een aantal sprinters zal Parijs niet halen. Of niet willen halen. Ze moeten een hoop karakter hebben en hun focus zien te behouden om de sprint op de Champs-Élysées te kunnen rijden. Voor sommigen gaat op tijd binnenkomen al een opdracht zijn vandaag. Deze etappe kent een totaal van bijna 5000 hoogtemeters. Dat is meer dan voldoende. De laatste tachtig kilometer met drie cols is zwaar.
Het maakt eigenlijk niet uit hoeveel renners er in de vroege vlucht zitten. Als niemand in die groep gevaarlijk is voor het klassement, wat in principe het geval zal zijn, dan mogen ze tien minuten voorsprong krijgen. De kans is groot dat we wederom koers in de koers gaan zien.
Niet iedereen zal hoog in het klassement blijven staan. Er zijn altijd etappes waarin een renner van naam wegzakt en dat kan zomaar vandaag gebeuren. Het hoeft niet altijd op een grote col te zijn dat iemand een slechte dag heeft en een tik om de oren krijgt. Gezien de afdaling en de
vallei is het niet waarschijnlijk dat er door de kopmannen al aangevallen gaat worden op de Mur de Péguère. Het zal wachten worden tot de slotklim. Of er moet iemand vlak voor de top demarreren vanwege de bonificatieseconden en die actie doorzetten. Al moet hij van heel goede huize komen om daarna vooruit te blijven.”

DELEN

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest