De Officiële Tour de France Gids 2018!

Tourpoules: een selectie

0

Elk jaar stikt het van de tourpoules: je collega’s, je vrienden of je familie. Iedereen lijkt in de weer te gaan met klassementen, ploegen en uitslagen waarbij er soms nog een flinke inleg gevraagd wordt ook. We zetten voor de komende Tour een paar van de grootste en belangrijkste tourpoules op een rijtje.

Scorito

Een van de grootste spelers in het tourpoulepeloton is Scorito. Op deze website kan je deelnemen aan de algemene tourpoule. Je selecteert een team van 16 tot 20 renners. Per etappe selecteer je vervolgens negen renners. Dit kan je dagelijks aanpassen. Je krijgt punten per etappe voor de renners die in de top-20 eindigen. Ook pak je punten als een van je renners in een van de vier klassementen een top-5-positie bezet.

Als alle etappes verreden zijn, ontvang je ook nog punten over de eindklassementen. Daarnaast spelen ook teampunten een belangrijke rol. Pakt de ploeg van een van je renners de overwinning dat pakt ook die renner wat punten mee. Hetzelfde geldt voor de ploeggenoten van klassementsleiders.

Scorito heeft een app waarmee je ook op je telefoon de tourpoule kan blijven volgen. Daarnaast kan je ook een eigen subpoule beginnen en zo spelen tegen familie of vrienden. Het is bovendien een manier om prijzen te winnen, want voor de organisator van een subpoule en de deelnemers is de DVD-box ‘De Tour van Bauke’ te winnen.

Telesport Tourspel

Ook De Telegraaf doet dit jaar weer een duit in het zakje wat betreft de tourpoules met het Telesport Tourspel. Daar staan grotere prijzen op het spel dan bij Scorito. Bij de krant van wakker Nederland maak je dagelijks kans op een prijs en uiteindelijk strijd je voor de hoofdprijs, een Trek Emonda ALR Racefiets ter waarde van 2000 euro.

Bij dit Tourspel kies je een selectie van negen renners en kan daarbij nog per etappe punten verdienen door de top-3 te voorspellen. Als VIP kan je zelfs nog een reserverenner inzetten, maar dit is tegen betaling. Net als bij Scorito kan je ook bij het Telesport Tourspel subgroepen maken waardoor je tegen vrienden of familie kan strijden.

Ook De Telegraaf heeft een app voor android en iphone waarmee je mee kan doen aan de tourpoule.

Meer

Naast Scorito en de Telegraaf zijn er nog legio tourpoules te vinden online. Je kan onder andere gratis terecht bij tourploeg.nltourdefrancegame.com of wielerkenner.nl.

Daarnaast zijn er tourpoules waarbij je als deelnemer betaalt, maar waarbij de prijzen dan ook navenant zijn. Zo leg je bij Zweeler zeven euro per team in, maar wordt er een prijzenpot van 30.000 euro beloofd.

 

Share.

Reageer