De Officiële Tour de France Gids 2018!

Mollema vol vertrouwen naar de Mont Ventoux

0

Bauke, jij gaat vandaag winnen op de Mont Ventoux!
“Zo, jij hebt veel vertrouwen in me, haha. Het zou mooi zijn als het zou gebeuren, maar het lijkt me een moeilijke opgave.”

Je moet wel vertrouwen in jezelf hebben, hè.
“Oh, dat heb ik ook wel. Maar we rijden wel de Tour de France waarin de beste klimmers zijn vertegenwoordigd. Maar de Ventoux is natuurlijk een iconische berg, een van de meest mythische vind ik zelf. Er is verschrikkelijk veel geschiedenis geschreven, alleen daarom trekt-ie me. Ik ben er nu twee keer tegenop gereden, en dat viel niet mee. Vandaag wordt het iets minder lastig, omdat we tot zes kilometer onder de top fietsen. Dan nog blijft de Ventoux supersteil en ik denk ook niet dat het veel verschil zal geven in de uitslag.”

Wordt een berg een Angstgegner wanneer je er in de koers een keer niet goed boven bent gekomen?

“Nee hoor. Van mijn eerste keer, in 2010 herinner ik me dat het best redelijk verliep. In mei heb ik de Ventoux als training gedaan, toen realiseerde ik me weer hoe zwaar die is. Ik had net een week of zo niet serieus gefietst, toen werd het wel even puffen om de top te bereiken. Maar weet je, het ene jaar is het andere niet. Als ik terugdenk aan de klim naar Andorra een paar dagen geleden, vanuit de start. Daar ben ik in 2013 bijna afgestapt tijdens de Vuelta. Uiteindelijk ben ik toch doorgegaan en won ik een paar etappes later. Nu hoefde ik niet aan dat zwarte moment te denken. Zodra de benen goed zijn, verdwijnen de slechte souvenirs naar de achtergrond.”

Share.

Reageer