De Officiële Tour de France Gids 2018!

5 juli: etappe 4, Saumur – Limoges

0

De vierde etappe is de langste etappe van deze Tour. Een pittige etappe, want gisteren moesten de renners 223.5 kilometer overbruggen en dat zullen ze zeker in de benen voelen. Vandaag is het ook opletten geblazen, want er is een kans op waaiers!

Alejandro Valverde zal zeker attent zijn. De nummer drie van de afgelopen Giro d’Italia kende drie jaar geleden in de rit naar Saint-Amand-Montrond materiaalpech op het moment dat Belkin het in waaiers trok. Hij verspeelde daar een goed klassement. Het belooft dus een spektakel te worden (als er voldoende wind staat), maar het kan ook zomaar een saaie sprintersrit worden. De etappe is namelijk wel lang, maar kent onderweg slechts één hindernis van de vierde categorie.

Het peloton start al om 11:30 uur en zal tussen 17:01 en 17:35 uur finishen in Limoges. Johan Lammerts, Jan Janssen en Jan Raas wonnen in het verleden al een Touretappe in Limoges. Is een kans op een Nederlandse ritzege aanwezig? Mocht het op een sprint uitdraaien lijkt die kans klein, maar er zijn wel gekkere dingen gebeurd.

[columns]
[column size=”1/3″]< Vorige etappe[/column]
[column size=”1/3″]Etappe-overzicht[/column]
[column size=”1/3″]Volgende etappe >[/column]
[/columns]

Share.

Reageer