De Officiële Tour de France Gids 2018!

3 juli: 2e etappe, Saint-Lô – Cherbourg-en-Cotentin

0

 

De gele trui zit bij aanvang van de tweede etappe om de schouders van Mark Cavendish. Stevig? Nou, niet echt. De rit van Saint-Lô naar Cherbourg-en-Cotentin is vooral een etappe voor puncheurs. Denk hierbij aan mannen zoals Peter Sagan, Greg Van Avermaet of Julian Alaphilippe.

De rit start om 13:00 uur in Saint-Lô, een tijdens de Tweede Wereldoorlog zeer zwaar gebombardeerde stad. Net als in de eerste etappe zijn er in de beginfase veel bergpunten te verdienen. Binnen 52 kilometer volgen de Côte de Torigny-les-Villes, Percy-en-Normandie en Côte de Montpinchon (allen 4e categorie) zich in rap tempo op. De streep van de tussensprint is getrokken na 107.5 kilometer in Port-Bail.

2e etappe

SlotklimDe finale is een verraderlijke met de finish op de Côte de La Glacerie, een drie kilometer lange heuvel met maximale stroken van rond de 14%. In de laatste kilometers zal er dus gegarandeerd een selectie plaatsvinden en wisselt de gele trui mogelijk van eigenaar.

Favorieten
Na de sprintoverwinning van Mark Cavendish zullen vandaag de punchers aan de bak moeten. Greg Van Avermaet is de grote favoriet voor de zege, maar zal dan wel moeten afrekenen met Peter Sagan. Vorig jaar lukte Van Avermaet dat en bleef hij in een rechtstreeks gevecht de Slowaak voor. Kan hij dat herhalen?

Julian Alaphilippe is een andere grote kanshebber. De renner van Etixx – Quick-Step zal waarschijnlijk samen met Daniel Martin uitgespeeld worden als kopman voor deze toch wel lastige etappe. Zijn landgenoot Alexis Vuillermoz behoort eveneens tot de kanshebbers, net als Edvald Boasson Hagen (al kwam hij zaterdag wel hard ten val). Ook de klassementsmannen zullen zich laten gelden, maar vooral om geen tijd te verliezen.

De sterren volgens Procycling.nl:
*** Greg Van Avermaet
** Peter Sagan, Julian Alaphilippe
* Michael Matthews, Simon Gerrans, Alexis Vuillermoz, Edvald Boasson Hagen, Tom Dumoulin

 

[columns]
[column size=”1/3″]< Vorige etappe[/column]
[column size=”1/3″]Etappe-overzicht[/column]
[column size=”1/3″]Volgende etappe >[/column]
[/columns]

Share.

Reageer