De Officiële Tour de France Gids 2018!

22 juli: etappe 19, Albertville – Saint-Gervais Mont Blanc

0

Mochten er nog renners zijn die willen opschuiven in het algemeen klassement, dan zijn er nog maar twee mogelijkheden: vandaag en morgen. De negentiende etappe kent in totaal vier beklimmingen en finisht (voor de laatste keer deze Tour) bergop.

De etappe start om 13:10 in Albertville. Na ongeveer veertig kilometer staat de eerste gecategoriseerde klim gepland: de Col de la Forclaz de Montmin (9,8 kilometer à 6,9%). Via de Col de la Forclaz de Queige (5,6 kilometer à 7,8%) gaat het peloton richting de Montée de Bisanne. Deze klim is 12,4 kilometer lang en met 8,2% stijgingspercentage erg steil. De klim is niet voor niets gecategoriseerd als Hors Categorie-klim.

De top van de Montée de Bisanne ligt op vijftig kilometer van de finish. Misschien is het daarom iets te vroeg om aan te vallen, maar met nog slechts één andere bergetappe voor de boeg zit er voor de renners met ambities weinig anders op. De etappe eindigt in Saint-Gervais Mont Blanc met een 9,8 kilometer lange klim van 1e categorie (8% gemiddeld). De finish wordt tussen 17:09 en 17:39 uur verwacht.

[columns]
[column size=”1/3″]< Vorige etappe[/column]
[column size=”1/3″]Etappe-overzicht[/column]
[column size=”1/3″]Volgende etappe >[/column]
[/columns]

Share.

Reageer