De Officiële Tour de France Gids 2018!

20 juni: etappe 17, Bern – Finhaut-Emosson

0

De komende vier dagen wordt alles duidelijk: wie is de sterkste renner en wint de 103e Tour de France? De aftrap van het vierluik vindt plaats in Zwitserland. In Bern, waar twee dagen eerder de aankomst was van de zestiende etappe, start de 184,5 kilometer lange etappe naar Finhaut-Emosson.

De etappe kent vier beklimmingen. De eerste twee (Côte de Saanenmöser en de Col des Mosses) zijn allebei bestempeld als 3e categorie klim en vormen eigenlijk het voorprogramma van het verdere verloop van de etappe. Er wacht namelijk een spectaculaire finale met de Col de la Forclaz (12,6 kilometer à 8,2%) van 1e categorie en de lastige, steile slotklim naar Finhaut-Emosson van Hors Categorie. De slotklim is 10,4 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4%. Vooral de laatste kilometers hakken erin, want die zijn gemiddeld soms wel 12,3% steil.

Twee jaar geleden werd de col opgereden in het Critérium du Dauphiné en dolf Chris Froome het onderspit tegen Alberto Contador. Het werd een ware uitputtingsslag. Dat belooft wat!

[columns]
[column size=”1/3″]< Vorige etappe[/column]
[column size=”1/3″]Etappe-overzicht[/column]
[column size=”1/3″]Volgende etappe >[/column]
[/columns]

Share.

Reageer