De Officiële Tour de France Gids 2018!

2 juli: 1e etappe, Mont Saint-Michel – Utah Beach

0

De 103e Tour de France begint in La Manche op het kleine rotseiland Mont Saint-Michel, bekend als bedevaartsoord en toeristische trekpleister. Om 12:50 uur zal het startsein gegeven worden voor de eerste etappe, waarna tussen 17:06 en 17:32 de finish wordt verwacht.

Echt lastig is de 188 kilometer lange etappe niet. Onderweg staan er wel twee beklimmingen van de vierde categorie gepland (Côte d’ Avranchs en Côte des falaises de Champeaux), maar de verwachting is dat er in Utah Beach gesprint gaat worden voor de ritwinst én de eerste gele trui.

Vooral het begin van de etappe zal spektakel opleveren. Al na 20.5 kilometer vindt de eerste bergsprint plaats, waarna 18.5 kilometer later de tweede volgt. Aanvallers die dromen van de bolletjestrui zullen dus zeker plannen hebben om in de vlucht van de dag te zitten. Na 118.5 kilometer wordt er in La Haye gesprint. Een generale repetitie voor wat waarschijnlijk 70 kilometer later volgt.

Favorieten
Eigenlijk kunnen we niet om de twee Duitse topsprinters André Greipel en Marcel Kittel heen. Op het vlakke zijn zij de grote favorieten voor de dagwinst. Qua pure topsnelheid hebben zij meer in hun mars dan Mark Cavendish, Alexander Kristoff en Peter Sagan. Laatstgenoemde zal zich ongetwijfeld gaan mengen voor de punten, maar een overwinning lijkt te hoog gegrepen.German Championships 2016 Elite men road

Cavendish uitvlakken zou eigenlijk niet mogen. De Brit won al 26 keer een Touretappe en is na Greipel en Kittel de snelste van het peloton. Kan hij de Duitsers verslaan? En wat kan Dylan Groenewegen? De Nederlander maakt zijn debuut in de Tour, maar wist al eerder de grote mannen te kloppen.

De favorieten volgens Procycling.nl:
*** Marcel Kittel, André Greipel
** Mark Cavendish
* Peter Sagan, Alexander Kristoff, Bryan Coquard, Alexander Kristoff, Dylan Groenewegen

 

[columns]
[column size=”1/3″] [/column]
[column size=”1/3″]Etappe-overzicht[/column]
[column size=”1/3″]Volgende etappe >[/column]
[/columns]

Share.

Reageer