De Officiële Tour de France Gids 2018!

17 juli: etappe 15, Bourg-en-Bresse – Culoz

0

Om 13:05 uur wordt in Bourg-en-Bresse de start gegeven voor de vijftiende Touretappe. Het belooft een spektakel te worden, want er staan maar liefst zes beklimmingen op het menu waaronder tweemaal de Grand Colombier.

De rit is 160 kilometer lang en is eigenlijk geen moment vlak. De eerste klim vangt na 23 kilometer aan: de Col du Bertrand (1e categorie, 6 kilometer à 8,1%). Vervolgens doemen de Col du Sappel (2e categorie, 8,8 kilometer à 5,6%), Col de Pisseloup (3e categorie, 4,9 kilometer à 5,8%) en de Col de la Rochette (5,1 kilometer à 5,4%) op. Na exact honderd kilometer begint de Grand Colombier van Hors Categorie. De Grand Colombier is 12,8 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8%.

Na deze beklimming passeren de renners de finishlijn in Culoz en maken ze zich op voor de slotronde. Daarna moet de Colombier opnieuw beklommen worden, maar niet helemaal tot de top. Daarom is de tweede klim gecategoriseerd als een 1e categorie klim. Vervolgens is het veertien kilometer dalen richting de finish. Dat zal ongetwijfeld prachtige televisiebeelden opleveren met uitzicht op het Lac du Bourget.

[columns]
[column size=”1/3″]< Vorige etappe[/column]
[column size=”1/3″]Etappe-overzicht[/column]
[column size=”1/3″]Volgende etappe >[/column]
[/columns]

Share.

Reageer