De Officiële Tour de France Gids 2018!

10 juli: etappe 9, Vielha – Andorra Arcalis

0

Nog één etappe en dan zit het ergste van de Pyreneeën er op. De negende rit start in Vielha (Spanje) en begint gelijk met de 13,7 kilometer lange beklimming van de Port de la Bonaigua van eerste categorie. Amper bijgekomen staat de Port del Cantó (opnieuw eerste categorie) voor de deur. Na 132 kilometer rijdt het peloton Andorra binnen om te beginnen aan het sluitstuk van de etappe.

Met nog iets meer dan veertig kilometer te gaan wordt de Côte de la Comella beklommen. Een klim van de tweede categorie, maar wel steil met een gemiddelde van 8,2% over 4,2 kilometer. De Col de Beixalis is iets langer (6,4 kilometer), maar heeft steilere stukken er tussen zitten tot wel 12%. De etappe eindigt bovenop de Arcalis: een 10,1 kilometer lange klim van 7,2%.

De eerste kilometers van de Arcalis zijn het zwaarst, maar daarna zwakt het lichtjes af. Desalniettemin zal de Arcalis na ruim 180 kilometer koers er flink inhakken en gaan er zeker verschillen gemaakt worden. De start is om 12:05 uur. De finish is laat: tussen 17:19 en 18:05 uur.

[columns]
[column size=”1/3″]< Vorige etappe[/column]
[column size=”1/3″]Etappe-overzicht[/column]
[column size=”1/3″]Volgende etappe >[/column]
[/columns]

Share.

Reageer